Elkészítés: 1. Az élesztőt a cukorral egy villával összetöröm, és felöntöm 1 dl langyos tejjel, majd megvárom, amíg felfut.
2. A liszthez adom a sót, majd az élesztőt és a maradék tejben elkevert tojássárgákat. Az egészet jól kidagasztom kb. 10 percig. A végén hozzáadom az olvasztott margarint, és ezzel további 2 percig dagasztom.
3. Majd az egészet egy konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.
4. Ez idő alatt a töltelékhez a margarint és a kétféle cukrot habosra keverem.
5. Egy kis lábosban elkezdem melegíteni a tejszínt a vaníliával (vagy a vaníliás cukorral) és a cukrot, elég, ha langyos. A vaníliarudat félbevágom és kikaparom belőle a vanília szemeket, beleteszem a tejszínbe, a rudat meg kidobom.
6. A tepsit vastagon kikenem margarinnal, megszórom kristálycukorral.
7. A duplájára megkelt tésztát kétfelé veszem, és külön-külön téglalap formájúra nyújtom (36*20cm). A tölteléket megfelezem, elkenem a tésztán, majd a téglalap hosszanti oldalán feltekerem, és 12 db kb. 3 cm széles szeleteket vágok, a vágott felükkel a tepsibe egymás mellé helyezem. Nem szorosan, mert még kelni fognak. Ezt megismétlem a másik adag tésztával is. Letakarva hagyom, hogy még 30 percig keljen.
8. Most jön a nem szokványos része a sütésnek:
a. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe teszem, és 20 percig sütöm
b. kiveszem, és a tejszín felével mindegyik tekercset meglocsolom (gyorsan kell dolgozni), és 10 percig ismét sütöm
c. ismét kiveszem, és a maradék cukros tejszínnel ismét meglocsolom, még kb. 8 percig sütöm, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
9. Még melegen borítsuk ki, mert a karamellizálodott cukor miatt később nehézkes a kiszedése.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.