Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Finom almás linzer  recept
recept
Mester

Finom almás linzer

60 perc
0 adag
Átlagos
4.7
2008. 03. 12.

Elkészítés

Elkészítés: A tölteléket készítem el először, hogy ki tudjon hűlni, és ne ázzon el tőle a tészta. Az almát lereszelem (de darabolni is lehet, kinek hogy tetszik), belerakom egy edénybe, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ne lepje el, mert az alma is enged levet. Felteszem főni, közben belerakom a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget egy fűszertartóban, és megvárom amíg felforr. Kb. 10 percig főzöm, aztán belerakom a zseléport. Hűvösre teszem, de figyelem, nehogy túl hamar kezdjen zselésedni.

A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval (ha nem ál össze a tészta, tehetünk még bele tejfölt), a tésztát megfelezzük, a nagyobbik darabot elnyújtjuk úgy, hogy egy kicsit nagyobb legyen mint a tepszi. Kibéleljük vele a tepszit úgy, hogy az oldalára is jusson, beletesszük a tölteléket. A töltelékre ráfektetjük a másik kinyújtott tésztát, bekenjük a kimaradt tojásfehérjével, megszurkáljuk jó alaposan villával, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz. Ha az alja nem sült még meg, de a teteje már jó, akkor takarjuk le alufóliával, és rakjuk vissza a sütőbe.

Porcukorral meghintve tálaljuk. Ha marad ki tészta, nem kell megijedni, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük lekváral, rárakunk egy másik darabot, majd azt meghintjük cukros darált dióval, és ugyanúgy 200 fokon sütjük ki. Nagyon finom nasi! Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés
Keresztanyámtól tanultam ezt a süteményt, aki a mamájától, úgyhogy igazi családi recept! A töltelék már az én kreálmányom, mindenki szája íze szerint alakíthatja! A tésztát nem kell pihentetni, azonnal elkészíthető! A receptet Egérke21 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.7 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kelt kakaós csiga
Recept
Bonyolult

Kelt kakaós csiga

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Hackenberger Rita szerző profilképe

Hackenberger Rita

Banános-nutellás palacsinta
Recept
Egyszerű

Banános-nutellás palacsinta

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Fácánleves
Recept
Egyszerű

Fácánleves

210 perc
|
5 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

A legegyszerűbb bolognai spagetti
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb bolognai spagetti

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis muffin
Recept
Egyszerű

Csokis muffin

30 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Kozáksapka
Recept
Egyszerű

Kozáksapka

60 perc
|
23 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Zserbó, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Zserbó, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Klasszikus macskaszem recept
Recept
Rafinált

Klasszikus macskaszem

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kelt kakaós csiga recept
Recept
Bonyolult

Kelt kakaós csiga

90 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Hackenberger Rita szerző profilképe

Hackenberger Rita

Banános-nutellás palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Banános-nutellás palacsinta

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Fácánleves recept
Recept
Egyszerű

Fácánleves

210 perc
|
5 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

A legegyszerűbb bolognai spagetti recept
Recept
Egyszerű

A legegyszerűbb bolognai spagetti

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis muffin  recept
Recept
Egyszerű

Csokis muffin

30 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Kozáksapka recept
Recept
Egyszerű

Kozáksapka

60 perc
|
23 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Zserbó, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Zserbó, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kakaós csiga recept
Recept
Mester

Kakaós csiga

90 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta recept
Recept
Rafinált

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Grízkockaleves kuktában recept
Recept
Egyszerű

Grízkockaleves kuktában

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.