A megpucolt, kockára vágott burgonyát a sóval elkeverjük, és lefedve 5 percre a mikróba tesszük a legmagasabb fokozatot használva.
Ha a krumpli öreg, vagy már kicsit szárazabb, mielőtt betesszük a mikróba főni, meglocsoljuk kevés tejjel.
Miután lejárt a főzési idő, kivesszük a megfőtt krumplit mikróból, és hozzákeverjük a vajat vagy a margarint. Hagyjuk, hogy elolvadjon rajta, majd ismét összekeverjük.
Visszatesszük a mikróba, de már csak közepes fokozatra/hőmérsékletre, és további 5 percig főzzük. A mikrótól is függhet a főzési idő, ha még picit kemény, hagyjuk 1-2 percig a készülékben.
Előnye a vízben főzéssel szemben, hogy abban az edényben főzhetjük, amiben tálaljuk a főételhez. Sokkal rövidebb idő alatt elkészül, nem kell fazekat mosogatni, és kiönteni, leszűrni a forró vizet. Nem mellesleg nagyon finom az íze.
A receptet Martha küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.