A főtt-sült krumpli elkészítéséhez a gondosan megmosott burgonyákat héjában feltesszük főni egy fazékban.
A krumpli nagyságától függően, a forrástól számítva kb. 10-15 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük. Az sem baj persze, ha puha lesz, de az nagyon fontos, hogy ne essen szét.
Kivesszük az edényből, hideg vízzel leöblítjük és megpucoljuk.
Tetszés és ízlés szerint kockákra, hasábra vagy szeletekre vágjuk.
Lábosban annyi olajat forrósítunk, hogy ellepje a krumplit. Beletesszük a főtt burgonyát, és pár perc alatt pirosra sütjük, majd lecsöpögtetjük.
A fűszerkeverék elkészítéséhez zárható üvegbe tesszük a sót, az őrölt borsot, az őrölt köményt és a pirospaprikát, ami lehet csípős paprika is. Összerázzuk, a krumplira ízlés szerinti mennyiséget szórunk.
Megjegyzés
Frissen a legfinomabb. De a krumplit előre is meg lehet főzni, és csak közvetlenül tálalás előtt megsütni. Egészségesebb, mint a hagyományos sült krumpli, mert jóval kevesebb olajat szív magába. Köretként és magában is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.