Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, egy almavájóval a magházát kiszedjük.
Fűszeres cukorszirupot készítünk, ebben fogjuk puhára főzni a körtéket. 1 liter vizet közepes lángon melegítünk a cukorral, majd mikor elolvadt, hozzáadjuk a fűszereket és a félbevágott körtéket, alacsony lángon főzzük, nem kell kavargatni, nehogy a körték összetörjenek. Kb. 4-5 percig főzzük, majd hagyjuk a szirupban kihűlni, így a körte átveszi a fűszerek kellemes zamatát. A körtéket a szirupból kivéve lecsöpögtetjük. (A szirupot nem kell kiönteni, gyümölcslevesek alapjának, vagy házi gyümölcsitalok ízesítéséhez nagyszerű!)
Ezalatt összeállítjuk a tölteléket: a ricottát kikeverjük a meggypálinkával, a vaníliás cukorral, valamint az apróra vágott aszalt áfonyával.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, majd ugyanebben a serpenyőbe karamellát készítünk, melyet a durvára vágott dióra csurgatunk egy sütőpapíron. Amikor megdermedt, zacskóba tesszük, és sodrófával felaprítjuk.
A lecsöpögtetett körtéket egy grillrácsos serpenyőben, lapos felükkel lefelé meggrillezünk, hogy szép csíkot kapjanak. Tányérra tesszük, a magházának helyére töltjük kiskanál segítségével a ricottás tölteléket, végül a ropogós karamellizált dióval szórjuk meg a töltött körték tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.