Elkészítés: A szobahőmérsékletű főtt krumplit összetörjük, ráütjük a tojást, homogénre keverjük, majd jöhet bele az ízlés szerint hozzáadott sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel elkevert liszt. Összegyúrjuk, és kb. golflabda méretű gombócokat formázunk a tésztából.
Bő, lobogó, forró, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük a gombócokat, az edény méretétől függően 2-3 részletben, majd szűrőkanállal tálba szedjük őket.
A fokhagymát apróra vágjuk, kb. 2 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a vizet (az üveg öblögetését is megejtjük ezzel), csipet cukorral, sóval felforraljuk. Ekkor tesszük bele a bazsalikomot és az oregánót, ízlés szerint. Sűrűre főzzük a szószt.
A gombócokat a paradicsommártással nyakon öntve, reszelt sajttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.