Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a pác alapanyagait, a falatokra vágott pulykamellet beleforgatjuk, majd lezárjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a zöldsalátát: a jégsalátát megmossuk, elfelezzük, majd negyedeljük, és vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, az újhagymát szintén apróra vágjuk, mehet bele a zöldje is. A paradicsomot és a paprikát is feldaraboljuk. Megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és balzsamecettel leöntjük, megforgatjuk.
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük (de ne főzzük túl).
Egy serpenyőbe a vajat beletesszük, rászedjük a burgonyát, megkapatjuk, sózzuk, petrezselyemmel meghintjük.
A pácolt húst elővesszük, a hurkapálcákat elfelezzük, bekenjük a páclével, majd sorban felszurkáljuk a hozzávalókat: bacon, kolbász, hagyma, hús, paradicsom, paprika, gomba... Egy tepsibe beleállítjuk, a sütőt előmelegítjük 210 fokra, majd alufóliával lefedve 1 óra 30 percet sütjük, ekkor levesszük a fóliát, és még 10 percet pirítunk rajta.
A nyársakat a petrezselymes burgonyával és a salátával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.