A megmosott, szárazra törölt pisztrángokat bedörzsöljük sóval, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük, és felöntjük a bor 2/3-ával. Letakarjuk a tál fedelével vagy alufóliával, és 10-15 perc alatt megpároljuk.
Közben a mártáshoz a felhevített 60 g vajon világosra pirítjuk a lisztet. Felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és pici fehér borssal, sóval, valamint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Miután kihűlt, belekeverjük a tojássárgájákat és tejszínnel dúsítjuk. Végül összemelegítjük a maradék borral, de már nem forraljuk.
A pisztrángokat adagonként tálaljuk a mártással, és citromkarikával dekoráljuk. Vajas burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.