Az egyik citrom levét kifacsarjuk, és a sáfrányt a citromlében áztatjuk 5 percig. A megtisztított fokhagymát és az egyik fej hagymát durvára vágjuk, majd aprítógépben összeturmixoljuk a korianderlevéllel, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a sáfrányos citromlével. Az apránként hozzáadott olívaolajjal paszta állagúra keverjük, és sóval ízesítjük.
A maradék 4 db citromot forró vízzel lemossuk és vékonyan felszeleteljük. A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, mindkét oldalon kb. 3 cm-enként ferdén bevagdossuk, és kívül-belül megkenjük a fűszerpasztával. Ezután tálcára téve letakarjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 60 percig.
A maradék 2 fej hagymát megtisztítjuk, és vastagon felszeleteljük. Alufóliából a pisztrángok becsomagolásához elegendő nagyságú darabokat tépünk. A hűtőből kivett halak hasüregébe és az egyik oldalukon a bevágásokba citromkarikákat teszünk. A hagymát és a maradék citromot elosztjuk a fóliadarabokon, majd ráhelyezzük a halakat, és gondosan becsomagoljuk.
A grillt felforrósítjuk, és a fóliacsomagokat közepes hőfokon 10-15 percig grillezzük. Végül a csomagokat óvatosan felvágjuk, és a pisztrángokat a fólián tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.