Az előzőleg lepikkelyezett, megmosott, beirdalt halakat besózzuk, állni hagyjuk pár órát, de ha van idő, akár 1 éjszakát is.
A fűszerolajhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízlés szerint változtatható az összetétele.
A halakat megkenjük a fűszerolajjal. A beirdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk. A baconnal körbetekerjük a halakat, majd kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a felkarikázott hagymát és 0,5 dl vizet öntünk alá.
Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 20 percig 200 fokon sütjük a halakat. Ezután levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, én most petrezselymes burgonyát és baconbe tekert zöldbabot készítettem hozzá.
Elkészíthető pontyból, csukából is. Süllőből elkészítve pedig egyenesen fantasztikus! Ünnepi alkalmakra is bátran ajánlom! :)
A receptet és a fotót Myrtilleger küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.