A kizsigerelt aranydurbincsok hasüregét kiöblítjük, a halakat kívül is lemossuk folyó víz alatt, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük.
Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk és bekapcsoljuk a sütőt alsó-felső módban 190 Celsius-fokra.
A citromot felkarikázzuk. A sót összekeverjük a fokhagymaporral és a borssal.
A halakat kívül-belül alaposan befűszerezzük a sós keverékkel. A hasüregbe behelyezzük a citromkarikákat. Nem baj, ha egymást fedik a szeletek, vagy kilógnak a karikák a halból.
A halakat a sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor a legfinomabb, ha ropog a bőre.
Sült krumplival vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.