A pontyok fejét, farkát és az uszonyokat félretesszük.
A halat felszeleteljük, a szeleteket, a tejet vagy az ikrát besózzuk és hűvös helyen tartjuk a felhasználásig.
Egy nagy lábasban feltesszük főni az alaplének való fejet, farkat, uszonyokat a 2 keszeggel és a kárásszal. Hozzáadjuk a halászlé leveskockát, a pirospaprikát, egy nagy, karikára vágott hagymát, a paradicsomot és a zöld paprikát. Kb. 35 perc alatt az egészet puhára főzzük.
Ha megfőtt az alaplé, leszűrjük, és a megfőtt halcsontról lehúzzuk a húst, ezt visszatesszük a lébe. Beletesszük a félretett halat és belsőséget, ha kell még megsózzuk, majd felöntjük 3,5 liter vízzel.
Lassú tűzön egyszer felforraljuk.
10 perc alatt készre főzzük, külön kifőzött levestésztával, friss kenyérrel forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.