A halat besózzuk, kockára vágjuk, és betesszük a hűtőbe. Ha van, akkor tej és ikra is jó a levesbe.
A főzéskor a hagymát apróra vágjuk, egy edényben olajon megdinszteljük, felöntjük vízzel, megsózzuk. Szórunk bele bőségesen őrölt paprikát, vágunk bele chili paprikát, hozzáadjuk a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.
Amikor felforrt, belerakjuk a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntünk bele vörösbort. Amikor megfőtt, tálaljuk. A tányérba merünk a halléből, ügyelünk rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne. Teszünk rá tejfölt és egy chili paprikát.
Tudom, ez nem a halászlevek csúcsa, de a bográcsot a nejem kidobta, a konyhában meg nem akartam büdösíteni. Főleg az alaplé főzését akartam elkerülni. Egyébként is, az ember nem egy főre főz halászlét. De mivel nagyon kívántam a halászlevet, hát így készítettem el. Remélem a bajaiak nem háborodnak fel nagyon. Ők sűrítményt nem használnak, alaplét főznek, s tejfölt sem tesznek rá. A tészta az stimmel.
A receptet és a fotót hobbychef küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.