A gesztenyécske elkészítéséhez a darált kekszet egy tálba tesszük, hozzádjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a gesztenyét, a puha vajat és a rumot, és összekeverjük az egészet.
Lassan hozzáadjuk a tejet, és jól összedolgozzuk. Ezután kézzel kb. 3 cm-es golyókat formázunk belőle, majd 10 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A csokoládét felolvasztjuk az olajjal. A fogpiszkálóra tűzött gesztenyés kekszgolyókat a csokiszószba mártjuk úgy, hogy a tetejüket ne érje, és gesztenye kinézetű legyen. Hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 30 perc múlva tálalhatjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenyécske avagy gesztenyés kekszgolyó csokiba mártva:
Megjegyzés
Nagyon egyszerű gesztenyés desszert sütés nélkül készítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.