Először 6 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert szódabikarbónát, aszkorbinsavat. Kb. 24x40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A sütőtököt kockákra vágjuk és megpároljuk.
A fehér csokoládés, sütőtökös krémhez 1 dl kókusztejszínt forrásig melegítjük, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét és az 5 dkg vajat, elkeverjük, kihűlésig félretesszük.
A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk és a levágott széleket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
A gesztenyés krémhez 1 dl narancslébe belereszeljük 1 narancs héját, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál mézet és forrásig melegítjük, beleszórjuk a 10 dkg étcsokoládét és az 5 dkg vajat, elkeverjük, miután elolvadt a csoki és a vaj, belekeverjük az áttört gesztenyemasszát és a kockákra vágott piskótát, majd kihűlésig félretesszük.
A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal és hozzákeverjük a habbá vert cukrászati habalapanyagot, kb. 1/3- ad részét félretesszük a díszítéshez. A maradék krémhez hozzákeverjük a pürésített sütőtököt.
A piskóta tetejére rákenjük a gesztenyéskrémet, majd a sütőtökös, fehér csokoládés krémet és kihűtjük.
Az 5 dkg kristálycukrot megolvasztjuk és olajozott lemezre csíkozva kiöntjük, majd kihűlésig félretesszük.
Megjegyzés
Szeretek mindig valami mást készíteni és most ez lett belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.