Elkészítés: 1. A kacsacombokat megtisztítjuk, majd egy nagy edényben feltesszük főni sóval, borssal, a répával, 1 fej vöröshagymával, 2 gerezd fokhagymával, babérral, köménnyel. Ez a művelet kb 1 óra. Addig bőven van időnk a többi műveletre.
2. A lilahagymákat megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Fogunk egy serpenyőt, amiben elkezdjük az olajjal karamellizálni a cukrot, majd amikor ez megtörtént, rádobjuk a hagymánkat, és 1-2 keverés után hozzáöntjük a borecetet, a szójaszószt, a mézet, és egy kis víz hozzáadásával sűrű lekvárállagú csemegévé főzzük. Ez kb. 10-15 perc. Ha szükséges, akkor keményítőt hozzáadva sűríthetjük. Amikor megfőtt, egy fedhető edénybe kanalazzuk, és hagyjuk kihűlni.
3. Elővesszük a leveles tésztánkat, és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Amikor ez megvan, fogunk egy nagyobb kiszúrót, és köralakú formákat szúrunk ki belőle. Ez az étel 4 adagra szól, tehát 4 kör kell, a többire rakhatunk sajtot. Fogunk egy sütőlemezt, és a formákat-rudakat rárakjuk. Megkenjük 1 tojás sárgájával mindet, és a felesleges rudakra pluszban szórhatunk sajtot vagy köménymagot. 170-180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész formákat kivesszük, és kis hűlés után egy nagyobb tányérra kivesszük őket.
4. Elkészítjük a tölteléket. A zsemlét vízbe beáztatjuk. Feldaraboljuk a megtisztított csirkemájat, a szalonnát és a gombát, borsó méretűre. A szalonnát egy magasabb falu serpenyőben elkezdjük kiolvasztani, majd rádobjuk a májat, és fehéredésig kavarjuk, ekkor jöhet a gomba, amit már sózunk, borsozunk. Amikor elfőtte a levét, akkor a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, és keverés után félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni. Közben a borsót al dente megfőzzük (fogroppanósra, pár perc alatt enyhén sós vízben). Ezt hozzákeverjük a kihűlt töltelékhez, beleütünk 1 egész tojást, és belekeverjük a kinyomkodott zsemlénket is. Jó alaposan összekeverjük. Majd félretesszük.
5. Közben a megfőtt kacsacombot kivesszük egy tányérra és a csontról leszedjük a húst. A bőrére nem lesz szükség. A húsdarabokat vékonyabb szeletekre-csíkokra vágjuk. Fogjuk a sütőformát, ami lehet felfújt vagy valamilyen fémforma, és első lépésben a húst tesszük a formába, majd erre jön a forma 3/4 részéig a töltelék, a tetejére is hús kerül. Tepsibe helyezzük a formákat. A sütőt 200 fokra állítjuk, és 40 perc alatt összesütjük. Akinek nincs hőfokállítós sütője, az nyugodtan tegye 3/4 lángra. Amikor megsült, kivesszük a formákat, és 10 percig pihentetjük.
6. Mivel barna rizsünk van, ezt is meg kell főzni, ami kb. 2 órát vesz igénybe, ha nem gyorsrizsről beszélünk. Akinek nincs kedve ezzel bíbelődni, az nyugodtan vegyen gyorsrizst, az is 50 perc főzési időt vesz igénybe.
7. Tálaláskor a kacsacombos formát jobb oldalra borítjuk a kisült tésztára, a rizst formázva baloldalra, a gyümölcsöket föléjük vagy alájuk helyezzük el. Másik mód, ha egy nagyobb formába rakjuk a rizst, ráhelyezzük a tésztát, és arra borítjuk a tölteléket, köré helyezzük a gyümölcsöket. A hagymalekvárt (1-2 evőkanállal) a gyümölcsökkel szemben helyezzük el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.