Elkészítés: A tészta hozzávalóból jól kidolgozott, laza tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy mozsárban összetörjük. Megtisztítjuk a salotta hagymát és a fokhagymát, felaprítjuk. Vajat olvasztunk, amin megpároljuk a hagymákat. Egy tálban összekeverjük a felaprított petrezselymet, a ricottát, a tojássárgáját, a parmezánt, a diót és a vajas párolt hagymaféléket. Jól összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Zöldség alaplevet készítünk 3-4 féle zöldségből (sárgarépa, zeller, hagyma, kis bors és babér), majd hozzáadjuk a gombákat, és 10-15 percig gyöngyöztetjük, hogy átvegye a gombák aromás ízét, színét. Leszűrjük, sózzuk, és konyakkal ízesítjük, ettől teltebb íze lesz a levesnek.
A tésztát kinyűjtjuk, csíkokra vágjuk, lekenjük tojásfehérjével, és teáskanálnyi töltelékhalmokat helyezünk el a tésztán. Egy ugyanilyen tésztalappal lefedjük, a töltelék mentén lenyomkodjuk, és derelyevágóval körbevágjuk, hogy szép cakkos legyen a széle (használhatunk cakkos kiszűrót is). Sós forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük a diós raviolikat.
A forró levest a raviolikkal tálaljuk, kevés aprított metélőhagymával megszórva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.