A gombapörkölt elkészítéséhez a hagymát megfuttatjuk egy kevés olajon. Amikor üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát. (Előtte levesszük a tűzről, mert megkeseredik a paprika).
0,5 dl vizet hozzáöntük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a nagy kockákra vágott gombát, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal, pirosarannyal és majorannával ízesítjük, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedve, közepes lángon főzzük.
Megvárjuk, amíg a gomba összeesik és levet ereszt. Ekkor levesszük a fedőt, fűszerezzük ízlés szerint, és közepes láng felett addig főzzük tovább, amíg meg nem puhul a gomba. Nokedlivel ajánljuk.
Megjegyzés
Ha egy evőkanál mustárt teszel bele, testesebb lesz a szaftja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.