A hagymát és a gombát megpucoljuk, felszeleteljük. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk.
A hagymákat egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csilit, a paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával.
Közben elkészítjük a nokedlit. Összekeverjük a hozzávalókat, majd a kapott masszát forró, sós vízbe szaggatjuk.
A pörköltet a legvégén meglocsoljuk csiliszósszal, majd tálaljuk a nokedlivel. Felkarikázott hegyes paprikával díszítjük.
Megjegyzés
A hűtőben várakozó gombával kellett valamit kezdeni. Egy egyszerű gombapörköltre esett a választás, mivel nem volt itthon tejföl a paprikáshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.