Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot, és hagyjuk kihűlni.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk majd felvert egész tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.