A sertéslapockát megmossuk, szárazratöröljük, majd felvágjuk nagyobb szeletekre,megsózzuk, megborsozzuk. A sertéshálót hideg vízbeáztatjuk.
Egy vastag falú lábasban felforrósítunk 6 dl olajat, és megpirítjuk rajta a hússzeleteket. Azután kiszedjük ki őket, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzákeverjük hozzá a paradicsompürét, további 1 percigpirítjuk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Beletesszük a hússzeleteket, és lefedve puhárapároljuk azokat. Végül kiszedjük őket, és felvágjuk falatnyi darabokra. A párolólét tegyük félre.
Az átöblített rizst kissé megpirítjuk a megmaradt, felhevített olajon.Felöntjük fel 2,5 dl vízzel, beleforgatjuk a négyfelé vágott aszaltszilva-szemeket, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk az egészet.
A rizshez 2 db tojást keverünk, a húst, egy kevés párolólét és a felcsíkozott császárszalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a keveréket.
A sertéshálót megszárogatjuk, és megkenjük a megmaradt, felvert tojással. Halmozzuk rá a rizses keveréket, majd hajtogassuk fel úgy, hogy a tölteléket teljesen mindenhol befedje. Kenjük meg a maradék tojással.
Helyezzünk sütőrácsot vagy párolóbetétet egy tepsibe, tegyük rá a gömböcöt, és süssük a 170 fokos sütőben 40 percig. Ezután vegyük ki, pihentessük 10 percig, végül ferdén szeleteljük fel. A megmaradt, felforrósított párolólével meglocsolva, továbbá a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.