Elkészítés: A cukkiniket uborkaszeletelőn vékony karikákra vágom. Vastag aljú grillserpenyőbe pici olajat öntök, felforrósítom, rádobom a cukkinikarikákat, enyhén fűszerezem, gyors kevergetés kíséretében 3-5 perc alatt megpirítom, félreteszem. Közben 1-2 mm-es karikákra vágom a póréhagymát, lereszelem a fokhagymát. Egy másik serpenyőben kevés olajon megfonnyasztom a hagymákat, hozzáadom a cukrot, a paradicsompürét, sózom, fűszerezem, besűrítem (kb. 6-8 perc alatt elkészül), a végén kis balzsamecetet adok hozzá - a hagymákat nem kell szétfőzni! A friss paradicsomokat forró vízbe mártom, lehúzom a héjukat, vékony karikákra vágom.
Egy tűzálló tál aljára teszem a paradicsomos-pórés mártás felét, ráhalmozok néhány karikát a paradicsomokból, majd egy réteg cukkinikarikával fedem be. Ezt ismétlem, azzal a különbséggel, hogy a hagymás szósz-cukkini-friss papradicsom sorrendet részesítem előnyben. Ha menet közben nem fűszereztem eléggé a zöldségeket, a paradicsomra még szórok egy keveset. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, majd 15 perc elteltével rászórom a sajtot, s még 20-25 percig hagyom sülni. A teteje megpirul, a zöldségek zamatosra sülnek.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.