A gluténmentes grízes tészta elkészítéséhez a rizsdarát az olajon megpirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és a vízzel felöntjük (óvatosan, mert forró gőz csap fel).
A cukrot és a sót hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, a tűzre visszatesszük, majd 1 perc kevergetés után a tűzhelyet elzárjuk, az edényt lefedjük, és hagyjuk, hogy a dara teljesen megpuhuljon.
Addig a tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd a már kellően puha grízzel összeforgatjuk. Ízlés szerint baracklekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk.
Megjegyzés
A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.