Elkészítés: A tésztához az almát meghámozzuk, lereszeljük. A citrom héját is lereszeljük. A tojást a mézzel, a puha vajjal és a tejföllel kikeverjük, beleszitáljuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézzel alaposan elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütő saját tepsijét zsírpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a masszát, elsimítjuk (sűrű nokedli szerű az állaga), és kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A mascarponés krémhez a tejszínt a cukorral és a zselatinfix-szel keményre verjük, egy másik edényben a mascarponét a vaníliás cukorral és a többi hozzávalóval simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.
A mákos krémhez a 0,8 dl tejet felforraljuk (ne legyen több, mert akkor híg lesz), ráöntjük a darált mákra, beledolgozzuk a cukrokat, a citromhéjat, a fűszereket, a darát, a rumot, a pudingport és a lekvárt is. Ha száraznak találjuk, reszelhetünk bele 1 almát.
A szilvás zseléhez a szilvalekvárt összekeverjük a rummal és a zselatinfix-szel. (Azért keverjük össze, hogy vastagon tudjuk megkenni, és ne csurogjon ki).
A kihűlt tésztát 2 felé vágjuk, és vastagon megkenjük a 3 féle töltelékkel, felülre kerül a mascarpone krém, majd befedjük a másik lappal. Körben is megkenjük szilvalakvárral, és csokimázzal bevonjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.