Elkészítés: A tejet feltesszük a tűzre, és el nem mozdulunk mellőle, míg fel nem forr. Közben egy bögrébe kimérjük a búzadarát, a tojást elválasztjuk, a fehérjét kis sóval fölverjük.
Ha felforrt a tej, óvatosan beleszórjuk a búzadarát, a másik kezünkkel pedig eszeveszetten keverjük, hogy csomót ne kapjon. Mikor a búzadara már benne van, beleöntjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Mikor már bugyog, elzárjuk alatta a tüzet, s óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét és a gyümölcsdarabokat és/vagy csokit.
Szép üvegtálba öntjük, s kitesszük a spejzba hűlni. Hidegen, lekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.