Elkészítés: A 6 dl vízben felfőzöm a leveskockát.
Megtisztítom a vöröshagymát, a lilahagymákat és a fokhagymákat, majd felszelem őket, nem kell nagyon apróra! A lila- és vöröshagymát kevés olajon megpirítom, majd felöntöm a húslevessel. Puhára főzöm.
Amikor már majdnem jó, hozzáadom a felszelt fokhagymát és a zöldhagymát (nekem fagyasztott, apróra vágott volt). A lisztet elkeverem a tejjel, majd a levesbe öntöm. Sózom, borsozom ízlés szerint még (enélkül nekem nem volt elég fűszeres). Takarék lángon forrásig főzöm.
Pirítós kenyérrel vagy levesgyönggyel tálalom. Kaporral szoktam díszíteni, jól mutat, és hamar átveszi az ízét, ezáltal még finomabb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.