Elkészítés: 1. Én a kenyérsütőgépben szoktam dagasztani és keleszteni, majd a sütőben megsütni. Először a hagymát megpucolom, apróra vágom és megpirítom.
2. A kenyérsütőgépbe a következő sorrendbe teszem az alapanyagokat: olaj, víz, só, cukor, fűszer, tejpor, liszt, a legtetejére pedig az élesztő. Nagyon fontos a sorrend, és hogy az élesztő csak a liszttel érintkezhet. A gépet a kelt tészta programra állítom. A kihűlt pirított hagymát is bele lehet már ilyenkor tenni, és a dagasztás vége felé szoktam, kb. 20 perccel a bekapcsolás után, így nem töri össze annyira.
3. Ha lejár a program, kiveszem a tésztát, átgyúrom szép kenyérformára, bevagdosom a tetejét, és mehet a sütőbe. Lehet tűzálló jénaiban, kenyérsütő formában vagy pataki tálban is sütni. Kelesztem még 30-40 percet, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon szép barnára sütöm, kb. 45 perc. Sülés után egyből hideg vízzel meglocsolom, hogy ropogós legyen a héja, és egy rongyba betekerem, amíg kihűl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.