Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük. A cukor felét adagolva a vajhoz adjuk, tovább habosítjuk, majd egyesével belerakjuk a tojássárgájákat is, amivel szintén tovább habosítjuk.
A szárazanyagokat összekeverjük: hajdinaliszt, liszt, citromhéj, sütőpor, darált mogyoró.
A tojásfehérjéhez csipet sót rakunk, és elkezdjük géppel felverni, a maradék cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, ne törjön a hab.
Amikor minden folyamattal elkészültünk, mindent óvatosan,felváltva összekeverünk. Tojásos vaj, majd lisztkeverék, majd fehérjehab, aztán újra, míg el nem fogy.
Kikent, lisztezett tortaformába öntjük a tésztánkat, amit 165°C-on 45-50 perc alatt készre sütünk. Sütés után várnunk kell pár percet, míg hűl egy kicsit, ez úgy 10-15 percet vehet igénybe. A tortánkat már csak félbe kell vágni, hogy megkenhessük finom vörösáfonya-lekvárral. Várjunk további 1-2 órát, hogy szépen összeállhasson.
Porcukorral meghintve, friss áfonyával díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.