Előkészítés: A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockára vágjuk. A snidlinget és a kaprot leöblítjük, szárazra vágjuk, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
Elkészítés: A spárgát sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük. A kínai kelt és a répát 1-1 percre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A kínai kel leveleiről levágjuk a vastagabb ereket. Alaposan megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval. Kivajazunk és kibélelünk a kínai kellel egy hosszúkás pástétomformát (a levelek lógjanak túl a széleken). A halat villával összetörjük, vagy kisebb darabokra vágjuk, és a répával, a spárgával felváltva a formába rétegezzük. A tejet, a tejfölt, a tojássárgáját, a kaprot és a snidlinget elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A keveréket a formába öntjük, a formát kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő teljesen eltávozzon belőle. A formát alufóliával letakarjuk, és egy tepsibe állíjuk. Annyi forró vizet öntünk mellé, hogy a forma 2/3-áig érjen. A formát a sütőbe tesszük, és 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) 90-100 percig főzzük. Kihűtjük, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk, szeletelve, és a félretett kaporszálakkal díszítve tálaljuk. Hollandi mártást kínálhatunk hozzá (receptjét lásd: a pulykanyársnál).
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 adag: 350 kcal
2024.12.07.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.