Előkészítés: A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockára vágjuk. A snidlinget és a kaprot leöblítjük, szárazra vágjuk, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
Elkészítés: A spárgát sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük. A kínai kelt és a répát 1-1 percre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A kínai kel leveleiről levágjuk a vastagabb ereket. Alaposan megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval. Kivajazunk és kibélelünk a kínai kellel egy hosszúkás pástétomformát (a levelek lógjanak túl a széleken). A halat villával összetörjük, vagy kisebb darabokra vágjuk, és a répával, a spárgával felváltva a formába rétegezzük. A tejet, a tejfölt, a tojássárgáját, a kaprot és a snidlinget elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A keveréket a formába öntjük, a formát kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő teljesen eltávozzon belőle. A formát alufóliával letakarjuk, és egy tepsibe állíjuk. Annyi forró vizet öntünk mellé, hogy a forma 2/3-áig érjen. A formát a sütőbe tesszük, és 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) 90-100 percig főzzük. Kihűtjük, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk, szeletelve, és a félretett kaporszálakkal díszítve tálaljuk. Hollandi mártást kínálhatunk hozzá (receptjét lásd: a pulykanyársnál).
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 adag: 350 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.