Elkészítés: Tisztítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk finomra. Mossuk meg és tisztítsuk meg a sárgarépát, a póréhagymát, majd a zellerzölddel együtt aprítsuk fel.
Az olívaolajon futtassuk meg a zöldségeket. Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, a petrezselymet és a megtisztított halat. Kevergetve pároljuk meg az egészet. Tegyük hozzá a negyedekre vágott paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk és borsozzuk, tegyük bele a szegfűszeget.
A sáfrányt keverjük el kb. 2 liter vízben, hogy színanyaga jól kioldódjon, és a fehérborral együtt öntsük fel vele a levest. Ha megfőttek a hozzávalók, vegyük ki belőle a babérleveleket és a szegfűszeget, majd merülőmixerrel pürésítsük, szűrjük át finomlyukú szitán, ha szükséges, még egyszer sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk forrón reszelt sajttal és fokhagymával bedörzsölt pirított kenyérkockával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.