A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 1 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, majd hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát.
A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve, 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Egy teflonserpenyőt kissé megolajozunk, és a húspogácsákat kis lángon, lassan (mindkét oldalát kb. 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. Rátesszük a sajtot, és lefedve 1 perc alatt ráolvasztjuk.
A puffancsot kettévágjuk, serpenyőben megpirítjuk, teszünk rá csalamádét, erre ráfektetjük a húspogácsát, a lila hagymát, a ketchupot, a mustárt és lefedjük a másik felével.
Megjegyzés
Nem szeretjük a bolti hamburger zsemlét, mert szivacsos és ízre sem jó, az elkészítése nem sokból áll, csak a kelesztési idő sok, de akkor nem kell mellette állni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.