Elkészítés: Felszeleteljük a vöröshagymát, amit kevés hevített olajon megpirítunk.
A galuskának sós vizet teszünk fel főni.
Feldaraboljuk a zöldpaprikát, a hagymához tesszük, és megsózzuk. Fokhagymát is vágunk bele, és tovább pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük a tűzre. Sóval, őrölt köménnyel megszórjuk, és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.
A galuskához lisztet és tojást összekeverünk, megsózzuk, vízzel összedolgozzuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl tésztaszerű. Galuskaszaggatóval a forrásban levő vízbe adagoljuk. Amikor felhabzik, már jó is, levesszük a tűzről, alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük.
Felkockázzuk a harcsát, és a paprikás alapba tesszük. Addig főzzük, amíg a hús kifehéredik. 8-10 perc intenzív főzés után levesszük a tűzről, és 2-3 kanál tejfölt teszünk bele. Visszatesszük forrni, majd vízben elkevert liszttel sűrítjük. Jól kiforraljuk, kevés tejszínnel dúsítjuk.
A galuskát forró vízzel átöblítjük, majd a tányérra halmozzuk. Rámerjük a harcsapaprikást, jól meglocsoljuk a nokedlit is a szafttal. Póréhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Pár csepp tejföllel meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.