A padlizsánt félbevágjuk, mindkét felét négyzethálósan bevágjuk úgy, hogy a héját ne sértsük meg. Így később könnyebben tudjuk kiszedni a megsült padlizsánhúst.
Kisebb fészket készítünk alufóliából, amibe beletesszük a fokhagymagerezdeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a padlizsánokat, a kápia paprikákat és a fokhagyma fészket. Utóbbit felöntjük annyi olívaolajjal, hogy a gerezdeket épp ellepje. Ezután a padlizsánt és a kápia paprikát is meglocsoljuk olajjal, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A zöldségeket berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a paprika héja megfeketedik és a padlizsán is színt kap. Ez 20-30 percet jelent.
Sütés után a kihűlt paprikáról a héjat leszedjük, a padlizsán húsát kikanalazzuk, a fokhagymákat kinyomkodjuk a héjukból. Mindet aprítógépbe tesszük, aztán ráöntjük a tepsiben összegyűlt sült fűszeres levet, egy evőkanál olívaolajat és a citrom kifacsart levét vagy 2 tk balzsamecetet. Ha szükségesnek érezzük, ízesíthetjük még sóval és borssal. Az egészet pürésítjük.
Az elkészült ajvárt üvegbe/üvegekbe töltjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.