A zöldségeket megmossuk, és szárazra töröljük. A padlizsánt megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük. A már sülő padlizsán mellé nagyjából a 20. perc környékén betesszük a paprikákat, a paradicsomot és az alufóliába csomagolt fokhagymát, és 20-25 perc alatt megsütjük.
A sült paprikát langyosra hűtjük, eltávolítjuk a fekete héját és kicsumázzuk. A húsát aprítógépbe tesszük és belekanalazzuk a padlizsán belsejét, a paradicsomot és a fokhagymát. Darabosra aprítjuk, majd egy tálba öntve hozzákeverjük az olívaolajat és az ecetet vagy a citromlét. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Pirítósra kenve vagy csevapcsicsa mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.