Elkészítés: A halfilét megmossuk, felkockázzuk, kevés sós, forró vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A halhúst ledaráljuk vagy konyhai aprítóban pépesítjük, összekeverjük az áttört burgonyával, sóval, borssal, a tojással. Rudakat formázunk a masszából, morzsában meghempergetjük.
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket, majd csíkokra, félkarikákra tetszőleges feldaraboljuk.
A zöldséget is elkészítjük. Vajon megfuttatjuk a répát, borsot, babot 8-10 perc alatt. Hozzáadjuk a cukkinit, a szárzellert, az összevágott zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és még 5-8 percen át pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet teszünk alá. Amikor roppanósan puha, belekeverjük a parajlevelet és a tejszínt. Összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemmel.
A halrudakat forró olajban megsütjük, amikor aranysárga, kivesszük és leitatjuk, majd a tejszínes zöldségekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.