Válogassuk át a meggyet, majd a szárrészt is szedjük le. Ezután mossuk meg a gyümölcsöt, majd csepegtessük le.
Közben csírátlanítsuk az üvegeket mikróban, vagy mosogatógépben, de az is jó megoldás, ha 15 percig egy fazékban kifőzzük őket.
Pakoljuk a meggyet egy nagy fazékba, majd szórjuk meg a cukorral. Várjunk addig, ameddig pici levet ereszt. Ezután mehet hozzá a víz, majd facsarjuk bele a citrom levét.
Takarékon kezdjük el melegíteni, aztán a forrástól számítva főzzük 30 percig. Amikor a meggy megpuhult, pürésítsük botmixerrel, vagy turmixgéppel, aztán apró lyukú szűrőn szűrjük le.
Töltsük a forró meggyszörpöt a felmelegített üvegekbe. Miután lezártuk őket, állítsuk fejjel lefelé nagyjából 10 percig.
Végül pakoljuk a meggyszörpöt plédek közé, és várjuk meg még teljesen kihül.
Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy száraz, hűvös helyen tároljuk.
Megjegyzés
Nagyon fontos, hogy csírátlanított, tiszta üvegekbe töltsük a szörpöt, hiszen az tartósítószer mentesen készül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.