A hókocka elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, majd fokozatosan hozzákanalazzuk és egy habverő segítségével beledolgozzuk a lisztet, és végül a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (40x40 cm-es) öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kihűtjük.
A tejszínes krémet elkészítjük. A cukrászhabot felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és pár csepp aromát, majd alacsony fokozaton habverővel simára keverjük.
A piskótát hat egyenlő részre vágjuk. Egy lapot zsírpapírra vagy deszkára teszünk és megkenjük a krém egy részével (kb. 1/5 része), majd ráteszünk egy lapot, ismét krém, majd a tetejére a harmadik piskóta lap kerül. Ezt megcsináljuk a maradék három lappal is. Így lesz két darab három lapos süteménytömbünk.
A tömböket hosszában félbe vágjuk, majd keresztben is felvágjuk, a cél hogy kocka alakot kapjunk. A formákat a maradék krémmel oldalt bekenjük és megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tálcára tesszük őket.
Mikor minden süteményt körbekentünk, elkészítjük a csokoládés mázat a tetejére. Gőz felett a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a sütemények tetejét egyenként bevonjuk vele. Egy kiskanállal teszünk a tetejükre, és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni, ezután fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.