Elkészítés: Előző nap a cseresznyét egy kis tálba helyezzük, ráöntjük a céklapárlatot, a barackot szintén tálba helyezzük, ráöntjük a sütőtök párlatot, a gyümölcsöket 1 éjszakára beáztatjuk.
Készítéskor a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, majd vajon üvegesre pirítjuk, és egy nagyobb tálba helyezzük (amiben a teljes húsmennyiség is el fog férni).
A tojásokat egy kis tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a zsemlemorzsát. A húsokat a hagymához adjuk a tálba, majd a fűszereket és a sót is. Hozzáadjuk a zsemlemorzsás-tojásos masszát, és összegyúrjuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
A masszából kb. 2 cm átmérőjű kis golyókat formázunk, a golyók közepére 1-1 szem a levéről leszűrt aszalt gyümölcsszemet teszünk, és gondosan visszazárjuk hússal (a sárgabarackot legalább félbe szükséges vágni).
Az elkészült golyókat vaj és olaj keverékén (50-50 % kb. 4 dl) serpenyőben rázogatva aranybarnára sütjük. A húsgolyókról a zsiradékot lecsepegtetjük és egy tálra halmozzuk. Önmagában baráti beszélgetésekhez kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.