Elkészítés: A káposztát - ha szükséges - átmossuk, kinyomkodjuk, ha hosszú szálú, akkor késsel átvágjuk a szálakat.
A szalonnát kipirítjuk, a zsírjában üvegesre dinszteljük az egyik vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, rátesszük a káposztát, és felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Fűszerezzük babérral, köménnyel, egész feketeborssal. Belekarikázzuk a füstölt kolbászt és felforraljuk. (A sóval vigyázzunk, mert a káposzta és a kolbász is sós!)
Közben a darált húst összekeverjük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával, a tojásokkal, a megmosott, lecsepegtetett rizzsel, a másik finomra vágott vöröshagymával, a fokhagymával, és jól összedolgozzuk. A húsmasszából vizes kézzel nagyobb tojás méretű gombócokat ültetünk körbe a káposzta tetejére, és kb. 45 percig mérsékelt hőfokon főzzük (ne kevergessük!).
Az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, kikeverjük kevés hideg vízzel.
A megfőtt gombócokat kiszedegetjük egy tálba, és a káposztát berántjuk. Fűszerezzük majoránnával, borsikafűvel.
Visszahelyezzük a gombócokat, és kb. 5 percig a rántással lassan készre forraljuk.
A tálaláshoz tejfölt kínálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.