Előkészítés: A húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.
Elkészítés: Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük. A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük lecsepegtetjük, a levesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egészet jól összeforraljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 382 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.