Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén feldarabolom, felteszem kb. 1,7 liter hideg vízben. Lassan felfőzöm, a keletkezett habot fémszűrővel leszedem, majd hozzáadom a hosszában nagyujjnyira felaprított sárga- és fehérrépát, a zeller- és karalábédarabot, valamint a többi hozzávalót. Lassú főzéssel főzöm - éppen csak mozogjon a leves teteje – kb. 1,5-2 órát, közben - ha szükséges - utána fűszerezem.
A grízgaluskához a tojást jó habosra verem villával, a búzadarát laza mozdulatokkal elkeverem benne az őrölt borssal, sóval, petrezselyemmel, és néhány percig pihetetem.
A levesből a paprikát, paradicsomot, zöldcsokrot kiveszem, a daragaluskát a forró levesben megmelegített kanállal beleszaggatom. Lassan főzöm kb. 10 percig, ameddig galuskák megfőnek.
Tálalásnál kb. egyenlő arányban merem a galuskákat, a zöldségekkel, húsdarabokkal ízlés szerint. Fogyaszthatjuk a húst külön is, ecetes tormával vagy mustárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.