Előkészítés: A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, héjastól hosszában vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk. Az öntethez a sajtot megreszeljük.
Elkészítés: Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, és állandóan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Félrehúzzuk, hűlni hagyjuk. A rizst megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. Nagyobb tálban a húst, a rizst, a tojást, a petrezselymet jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A húsos töltelékből ujjnyi kolbászokat sodrunk, körbetekerjük a cukkiniszeletekkel, és sorba lerakjuk a kikent tűzálló tálba.
Sajtmártás
A vajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és állandó keverés mellett felforraljuk. Megsózzuk, őrölt fehér borssal, szerecsendióval, sóval ízesítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, összekeverjük. A sajtmártást a megtöltött cukkinire öntjük. A sütőben kb. 30 percig sütjük (ha a teteje barnulni kezd, lazán lefedjük alufóliával, hogy a sajt meg ne égjen). Ha elkészült, azonnal megszórjuk a parmezánnal, hogy ráolvadjon, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 520 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.