Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregano, bazsalikom, majoranna, kapor). Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a darált húst. Amikor a darált hús már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra kockázott bacont, majd kicsit később a sűrített paradicsomot, és összerottyantjuk.
Közben a vegyes zöldséget sós, ételízesítős vízben rövid ideig főzzük, majd leszűrjük, továbbá a rizst is megfőzzük sós vízben.
A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe jöhetnek a rétegek: alulra a zöldség, rá a reszelt füstölt sajt, arra a rizs, majd a hús. Végül a paradicsomokat felkarikázzuk, és azt tesszük az étel tetejére.
Kb. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd ráreszeljük a trappista sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük tovább, amíg a sajt megolvad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.