Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregano, bazsalikom, majoranna, kapor). Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a darált húst. Amikor a darált hús már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra kockázott bacont, majd kicsit később a sűrített paradicsomot, és összerottyantjuk.
Közben a vegyes zöldséget sós, ételízesítős vízben rövid ideig főzzük, majd leszűrjük, továbbá a rizst is megfőzzük sós vízben.
A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe jöhetnek a rétegek: alulra a zöldség, rá a reszelt füstölt sajt, arra a rizs, majd a hús. Végül a paradicsomokat felkarikázzuk, és azt tesszük az étel tetejére.
Kb. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd ráreszeljük a trappista sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük tovább, amíg a sajt megolvad.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.