Elkészítés: 1.) A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
2.) A hagymát kevés kacsazsíron (olajon) megpirítjuk, majd rárakjuk a hagymát, az újhagymát, a paprikát, a paradicsomot, a darált húst és a petrezselymet, majd sózzuk, és megszórjuk sertéshúshoz való fűszerrel, megpirítjuk az egészet.
3.) Egy jénait vékonyan kikenünk kacsazsírral (olajjal), majd kirakjuk lasagne lapokkal. (Nekem összesen 3 lap fért egymás mellé, és 6 emeletes lett a tésztám - és csak a fél dobozt használtam el.)
4.) Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, rákanalazzuk és simára keverjük a lisztet, majd felöntjük tejjel, és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ha kész, szerecsendióval, sóval, zöldfűszerrel ízesítjük.
5.) Megrakjuk a tésztát: egy réteg tésztalap + hús + besamel, majd újabb réteg tészta + hús + főtt tojás + besamel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg minden elfogy. A sor végét tészta zárja, azt öntsük le a maradék besamellel, és mehet a sütőbe.
6.) 200 fokon addig süssük, amíg a teteje szép aranyszínűvé válik. Nagyságrendileg ez 40 perc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.