Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, és serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, sót és borsot. A húst addig sütjük, amíg pirosodni kezd, ekkor hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, és még néhány percig együtt sütögetjük, majd félretesszük a ragut. A tököt meghámozzuk, ha már *öreg*, akkor ki is magozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, rakunk bele egy sor tököt úgy, hogy befedje az alját, és rétegezni kezdjük (tök, só és vágott (vagy szárított) kapor, húsragu, tejföl, nyers rizs...) amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére tök, arra tejföl kerüljön. Ha kész, akkor először fólia alatt pároljuk a sütőben (ha van hőlégkeveréssel, kb. 180 fokon), majd úgy 20-30 perc után levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a tökből kifolyt levet a rizs teljesen felszívja és megpuhul. Tálalásnál plusz tejföllel meglocsolhatjuk (akár fokhagymás-kaprossal is!).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.