Előkészítés: Gyors mozdulatokkal összekeverjük a lisztet a vajjal, majd beledolgozzuk a tojásfehérjét, egy csipet sót és 5-6 evőkanál vizet. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe. A paprikát megtisztítjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A húshoz keverjük a paprikát, a petrezselymet, a mogyorót, és a csomagon olvasható utasítás szerint a fasírt alapport és 1/8 liter vizet. A tészta kétharmadát kb. 3 mm vastagon kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztára simítjuk a húsos masszát. A másik tésztacipót akkorára nyújtjuk, hogy be tudjuk takarni vele a tortát. A húsra fektetjük, a tésztaszéleket összenyomkodjuk. A lelógó részeket levágjuk. A torta tetejét megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk villával, hogy gőz távozni tudjon. (A leeső tésztaszélekből készíthetünk a tetejére kis formákat.) A sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Fűszeres-paradicsomos szósszal kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.