Elkészítés: A kalácsot felkockázom. Az almákat megpucolom, magházától megszabadítom, majd vékony szeletekre vágom, ezután 5 dkg margarinon fahéjjal megszórva megpárolom.
A tejet felteszem főni, közben a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukor felével, valamint a margarinnal összekeverem, aztán a felforrt tejhez adom, az egészet jól összekeverem, majd az összedarabolt kalácsra öntöm.
Egy tepsit kikenek, vékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd a kalács felét elterítem, ennek tetejére halmozom az almát, majd a kalács másik felét ráteszem, ennek a tetejébe egy kevés, kis vízzel elkevert baracklekvárt kenek.
Ezt az egész finomságot fél órára beteszem a sütőbe, amelyet 180 fokra előmelegítettem. Miközben sül, a tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verem. Fél óra letelte után a sütit kiveszem sütőből, a tojáshabot a tetejébe kenem, és még 5-8 percre visszateszem a sütőbe, amíg a hab egy picit megszárad, megemelkedik és egy nagyon picit sárgul-barnul, ahogy a porcukor karamellizálódik benne.
Eztán már kész is van, isteni finom! Langyosan a legfinomabb!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.