Elkészítés: Hideg vízben feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr, a habját leszedjük. Ezt követően bezöldséglejük: belerakjuk a hosszában felvágott sárgarépát, petrezselymet, a darabolt hagymát, paprikát, paradicsomot, sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük.
Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a mosott rizst és a kockára vágott krumplit. Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket.
Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, visszatesszük a levesbe, lezárjuk a lángot. Elkészítjük a habarást: a tejfölt csomómentesre keverjük a tejszínnel, 1 evőkanál forró levest belekavarunk, és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. (Korábban tettem bele lisztet, de a rizstől így elég sűrű lesz a leves.)
Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, illetve tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.