Elkészítés: Mosd meg a lencsét alaposan, és néhány óráig áztasd vízben. Célszerű előző este megtenni, így gyorsan megfő. Utána szintén mosd meg.
Rakd egy edénybe a felkockázott sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, és öntsd fel vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt kezdd el főzni közepes lángon.
Közben egy serpenyőben melegítsd fel a ghít, és a következő sorrendben pírítsd meg benne a fűszereket: karikákra vágott zöldpaprika (amíg picit barnulni kezd), asafoetida (vagy hagyma), kömény, koriander, gyömbér. Utóbbiaknak kb. 1 perc kell, majd vedd le a lángról a serpenyőt, és keverd el benne a pirospaprikát. Hihetetlen finom illat fogja belengeni a konyhádat. :)
Amikor a lencse félig megfőtt, keverd bele az illatos fűszerkeveréket. Amikor megpuhult, tedd bele az apróra vágott paradicsomot, és még főzd 2-3 percig. Utána vedd le, és öntsd hozzá a citromlevet.
Fogyasztáskor megbolondíthatod egy kis tejfölllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.