A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst 5 cm-es darabokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a combdarabokkal alaposan összeforgatva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap teflonserpenyőbe öntjük, alágyújtunk. Közepes lángon addig sütjük időnként megkeverve, míg majdnem az összes nedvesség elpárolog, és a pác besűrűsödve körbeveszi a húsdarabokat.
Ekkor beleöntjük a paradicsomlét és az édesítőt, ugyanígy addig sütjük időnként átkeverve, míg ebből is elpárolog a nedvesség és jó sűrű szaft marad. Ekkor jöhet hozzá a tejszín, mikor összekeveredett a szafttal, elzárjuk a gázt. Belekeverjük a felkockázott vajat, amíg elolvad, hozzáadjuk a durvára vágott koriandert.
Megkóstoljuk, utánasózzuk, főtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Több külföldi oldalt átnéztem, mire összehoztam, hogy nagyjából mi az, amit a legtöbb helyen beletesznek. Persze gondolom, tájegységenként változik az összetétel. Persze ők cukorral készítik, akik nem fogyóznak, azt használjanak az édesítő helyett.
A receptet és a fotót Bluesun küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.